Luonnollinen kuorinta-aine jalkojen kuorintaan

Jalkojen hyvinvointi ja kotihoito - raspaus vai kuorinta?

Jalan muoto muuttuu

Syksyn viiletessä jalkamme ovat ison osan vuorokaudesta kengissä. Ihan ensimmäisenä kannattaa tarkastaa, että syys- ja talvikengät ovat edelleen sopivat. Jalan muoto saattaa elämän aikana muuttua - jopa vuoden aikana. Jalan muodon muokkautumiseen vaikuttavat esimerkiksi käytettävät kengät, raskaus, painon muutokset tai erilaiset sairaudet. Vanha kenkä voi olla epäsopiva ja aiheuttaa esimerkiksi hiertymiä. 

Perusvoiteista ei ole kuivien jalkojen hoidossa hyötyä

Jalkoja tulisi pestä ja hoitaa kuten muutakin ihoa. Päivittäinen puhtaus ja huolellinen kuivaaminen ovat perusedellytyksiä jalkojen hyvinvointiin. Mikäli jalkapohjissa on halkeamia, tulisi puhtauteen kiinnittää erityistä huomiota, jotta halkeamiin mahdollisesti pääsevä lika ei aiheuta tulehduksia.

Pelkkä saippuapesu jalkoihin kohdistuvan rasituksen lisäksi saattaa kuitenkin kuivattaa ja kovettaa ihoa. Kuivuus taas aiheuttaa helposti halkeamia, jolloin jalkoja joutuu pesemään entisestään. Olennaista on, että jalkoja kosteutetaan säännöllisesti. Perusvoiteista ei yleensä ole suurta hyötyä jalkojen hoidossa tai kosteutuksessa, sillä ne ovat synteettisiä eivätkä sisällä ihoa hoitavia ainesosia. Sen sijaan jalkoja kannattaa helliä kosteuttavilla ja hoitavia ainesosia sisältävillä voiteilla. Jalat rakastavat esimerkiksi aloeveraa, jojobaa ja manteliöljyä. Voiteen säännöllinen käyttö auttaa torjumaan kuivuutta, kovettumia ja halkeumia.

Kovettumien poisto - raspaus vai kuorinta?

Usein jalkojen haasteena ovat kuivuudesta ja kenkien paineesta aiheutuvat kovettumat. Olemme tottuneet siihen, että jalkoja tulisi liottaa ja raspata. Vesi tekee ihosta pehmeän ja tunnottomamman, jolloin voimakas raspaus johtaa siihen, että ihoa lähtee pois liikaa. Tämä puolestaan aiheuttaa ihossa puolustusmekanismin, jolloin se muodostaa entistä paksumman suojakerroksen. Pahimmillaan liian voimakas raspaus aiheuttaa ihon rikkoutumista ja sitä myötä tulehduksia tai ihon arkuutta. 

Selkeän kovettuman voi toki hellävaraisesti poistaa keraamisella raspilla, mutta jalkoja ei koskaan tulisi raspata kauttaaltaan. Sen sijaan jalkojen ihoa voi pesun lisäksi kuoria ja rasvata säännöllisesti, jolloin ihon uusiutuu, pysyy terveenä ja voide imeytyy hyvin kuivalle iholle. Kokeile jalkojen kuorintaan esimerkiksi bio-sertifioitua L'Exfoliant kuorinta-ainetta, joka jo itsessään pitää sisällään luonnollisten kuorivien ainesosien lisäksi hoitavia kasviöljyjä. Viimeistele runsaalla L'Onctuese voiteella, jossa on karitevoita sekä jojobaa.

Hoida jalkojasi kuorinnalla ja kasviöljyillä

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.