Maailman trendit löytävät Suomeen myös tuoksuissa

Maailman trendit löytävät Suomeen myös tuoksuissa

Mikä on kaunein tuoksumuistosi?

Monilla meistä on jokin tietty, mieluinen ja tuttu tuoksu: vastapaahdettu paahtoleipä, tuore kahvi, tietty pyykkietikka, lempikukat. Tuoksu voi herättää tietyn muiston tai mielikuvan, esimerkiksi viikonlopun aamuista, puhtaasta viikatusta pyykistä, juhlista tai vaikka kiireettömyyden tunteesta. 

Silti monet meistä suomalaisista ei koe olevansa hajuvesi- tai tuoksuihminen. Mikäli käytämme tietyissä tilanteissa tuoksuja, turvaudumme tuttuihin taxfree-bestsellereihin tai pinnalla olevaan trendiparfyymiin. 

Pariisin kaduilla kävellessä tuoksut ovat usein hyvin uniikkeja ja vaikuttaa siltä, että yksilöllisyyttä nimenomaan tavoitellaan. Tuoksu valitaan osaksi omaa tyyliä ja tusinatavaraa vältellään. Samalla periaatteella ranskalaisissa parfymerioissa työskentelevät "nenät" laativat karaktäärisiä tuoksuja, joissa ilmenee paitsi nenän ammatillinen osaaminen ja taiteellinen näkemys - parfyymin sielu.

 

 

Ranskassa ei myöskään tunneta tuoksuyliherkkyyttä samalla tavoin kuin meillä Suomessa, mikä on hieman hämmentävää. Ranskalaisen kantama hajuvesi ilmentää häntä yhtä lailla kuin mikä tahansa asuste, ja tuoksua aistimalla voi tehdä päätelmiä tai tulkintoja persoonasta samalla tavalla kuin henkilön visuaalisesta olemuksestakin.

On kiehtovaa pysähtyä myös tuoksujen äärellä, aistia kaikilla aisteilla. Tuoksut ovat arkipäivässämme läsnä joka tapauksessa, ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti omien mieltymysten mukaisesti. Tuoksuissa pätee kuitenkin samat sosiaaliset normit kuin muussakin itseilmaisussa. Liika on liikaa ja kaikkia tulee kunnioittaa.

Parhaimmillaan hyvä parfyymi tuo elämään arjen luksusta. Uniikki parfyymi tarjoaa kantajalleen asusteen ja herättää mielenkiintoa. Täältä kotisuomestakin löytyy todellisia tuoksuesteetikkoja ja yhä laajempi valikoima parfymeriatuotteita.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.