Rypälesiemenöljy on luonnon ihmeaine

Rypälesiemenöljy on luonnon ihmeaine

Viinirypälesiemenöljyn salaisuus

Rypälesiemenöljy sopii kaikille ihotyypeille ja sisältää runsain mitoin ihon hyvinvoinnille tärkeää E-vitamiiinia. Ihoa elvyttävän ja ihohuokosia supistavan vaikutuksen lisäksi viinirypäleöljyssä olevat lukuisat antioksidantit hidastavat ihon ikääntymisprosessia. Viinirypäleensiemenöljyn rasvahappokoostumus on eräs ihanteellisimmista - öljy sisältää oikeassa suhteessa iholle tärkeimpiä rasvahappoja. Lisäksi öljyssä on virkistävä vaikutus, eikä se tuki ihohuokosia.  Joidenkin tutkimusten mukaan viinirypälesiemenöljy suojaa ihoa myös UV-säteilyltä ja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Hellävarainen ja monivaikutteinen viinirypälesiemenöljy sopii myös herkemmälle iholle.

Upeiden ominaisuuksiensa lisäksi viinirypälesiemenöljyn käyttäminen kosmetiikassa on ekoteko, sillä siemeniä ei käytetä viinirypäleistä valmistettaviin mehuun tai viiniin.  Viinirypäleensiemenet ovat siis jätettä, jolla ei ole juuri muuta käyttöä. Rypälesiemenöljyn käyttäminen kosmetiikassa tarjoaa mahdollisuuden saadaan ylijäämä todelliseen hyötykäyttöön.

Hyvä parempi paras

Siemenöljyjä löytyy kosmetiikasta, erityisesti luonnonkosmetiikasta paljon. Useat kasvoöljyt ja öljyseerumit tiivistävät useampaa eri kasvi- ja siemenöljyä  tehostaakseen vaikutusta ja sitoakseen kosteutta ihoon. Lähtökohtaisesti siemenöljyt ovat ihoa pehmentäviä, kosteuttavia ja hoitavia, ja niitä on lisätty öljyseerumien lisäksi muun muassa erilaisiin puhdistusaineisiin sekä voiteisiin. Mihin kasvi- ja siemenöljyjä sisältävissä tuotteissa kannattaa kiinnittää huomiota?

  1. Laadukas ihonhoitotuote sisältää kokonaisia, kylmäpuristettuja kasviöljyjä.
  2. Kosmetiikkatuotteen INCI-listassa kylmäpuristetut luonnolliset siemenöljyt tunnistaa sanasta ‘seed oil’.
  3. Karta turhia säilöntäaineita. Laadukkaassa tuotteessa voi kuitenkin olla E-vitamiinia tai muuta antioksidanttia, joka ehkäisee hapettumista, ja jolla on myös positiivisia ihonhoidollisia ominaisuuksia.
  4. Parhaassa tuotteessa yhdistyy vaikuttavien aineiden ja laadukkaiden öljyjen lisäksi ihana tuntuma ja kokonaisvaltainen ihonhoitokokemus. Kiinnitä huomiota myös pakkaukseen. Suosi kasviöljypitoisissa voiteissa ja seerumeissa lasipurkkeja.

Mihin käyttötarkoitukseen viinirypäleensiemenöljy on paras?

Öljyjen kuivuusaste muodostuu öljyn sisältämistä rasvahapoista ja muista kasvin ominasuuksista. Kuivemmat öljyt kuten viinirypäleensiemenöljy imeytyvät helposti ihoon eivätkä jätä ihon pintaa rasvaiseksi. Siksi kyseinen öljy sopii erinomaisesti kasvovoiteisiin sekä seerumeihin, jotka halutaan saada imeytymään tehokkaasti ihoon.

Viinirypälesiemenöljy tunnetaan INCI-listassa nimellä Vitis Vinifera Seed Oil ja se sisältää erityisen paljon Omega 6-, eli linolihappoa, sekä Omega 9 -rasvahappoja. Linolihappo vahvistaa ihon pintakerrosta siten, että kosteus pysyy ihon sisällä ja vahingolliset ihon ärsyttäjät pysyvät ihon ulkopuolella. Linolihappo on välttämätön rasvahappo, jota elimistö ei itse pysty valmistamaan. Linolihappopitoiset öljyt ovat hyödyllisiä ihottumaan, psoriasikseen, akneen, kuivalle ja herkälle iholle, ikääntyvälle iholle sekä UV-säteilyn aiheuttamiin ihovaurioihin. Omega 9-rasvahappo puolestaan taistelee kuivaa ihoa ja ikääntymisen merkkejä  vastaan.

Vinkit viinirypälesiemenöljyllä hemmotteluun

  • Lisää viinirypälesiemenöljyä ruokavalioosi esimerkiksi käyttämällä öljyä salaatinkastikkeessa tai valitsemalla kaupassa valmiin vinaigrette-kastikkeen, jossa on viinirypäleensiemenöljyä.
  • Käytä viinirypäleensiemeöljyä aromaterapiassa tai hieronnassa.
  • Kokeile, millaisia ihmeitä ultrakosteuttava öljyseerumi ja La Superbe -kasvovoide tai Le Contour silmänympärysvoide tekevät luonnollisesti ihollesi.

 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.