Kasvojen kosteutus ja kasvovoiteen valinta

Kasvojen kosteutus ja kasvovoiteen valinta

Tuntuuko iho karhealta tai kiristävältä?

Ihon uloimmassa kerroksessa on kyky imeä itseensä kosteutta esimerkiksi ilmankosteudesta tai kosteuttavista tuotteista. Lisäksi ihon uloimman pinnan tehtävänä on suojella ihoa ja estää kosteuden haihtumista. 

Ihoon kohdistuu erilaisia rasitustekijöitä, joihin on itse haasteellista vaikuttaa. Tällaisia ovat esimerkiksi kuiva ilma talvisin tai aurinko kesäisin, sekä erilaiset ilman epäpuhtaudet.  Lisäksi ihon uloimman kerroksen toimintaa pystyy horjuttamaan myös omilla toiminnoilla, kuten liian tehokkaalla ihon puhdistamisella tai voimakkaalla kuorinnalla. Näiden tekijöiden summana iho kuivuu. Usein puhutaan ihon pintakuivuudesta, jonka seurauksena iho tuntuu kiristävän tai kasvojen ihon pinta tuntuu karhealta.

Mistä kannattaa lähteä liikkeelle? 

Ihan ensimmäisenä kannattaa pohtia, mitkä tekijät kuivattavat omaa ihoa. Kesästä kannattaa nauttia ihoa suojaten joko vaatteella tai aurinkosuojalla, kasvojen osalta yleensä jälkimmäisellä. Seuraavaksi kannattaa tsekata, kuuluuko omaan ihonhoitorutiiniin geelimäisiä tai kovasti vaahtoavia tehokkaita puhdistustuotteita, jota saattavat rasittaa ihon omaa suojamekanismia. Vaahto- ja geeliputsareiden sisältämät surfaktantit pesevät tämän ihon oman öljy-vesi-emulsion pois. Mikäli iho kiristelee jo heti puhdistuksen jälkeen, kannattaa putsari vaihtaa lempeään öljyjä sisältävään maito-, voide- tai öljypohjaiseen puhdistustuotteeseen. 

Kasvovoiteet ovat tunnetuin ihon kosteuttaja

Kasvovoiteet tunnetaan edelleen ensisijaisena ihon kosteuttajana, vaikka nykyisin on saatavilla myös erinomaisia öljyseerumeja. Öljyjä kannattaakin ottaa käyttöön siinä tapauksessa, että mikään määrä kosteutusta ei tunnu riittävän, ja kaikki voide humahtaa ihoon minuuteissa. Öljy auttaa sitouttamaan kosteutta iholla ja erityisesti kasviöljyissä on myös ihon hyvinvointia edistäviä ravinteita. 

Voiteet ovat omiaan lisäämään ja ylläpitämään ihon kosteutta ja hyvinvointia. Tyypillisesti kasvovoiteet valmistetaan vesipohjaan. Laadukkaissa kasvovoiteissa on erilaisia kasviöljyjä, jotka hoitavat ihoa halutusti. Kasvovoide kannattaakin valita sen pohjalta, mikä haluttu vaikutus on, ja mitä hoitavia kasviöljyjä tai aktiivisia hoitoaineita tuote sisältää. Antioksidantit auttavat ihoa puolustautumaan rasitustekijöiltä. Myös tämä suojaava vaikutus on hyvä huomioida varsinaisten hoitavien ainesosien lisäksi.

Mikäli ihossa on haasteita, esimerkiksi epäpuhtautta, kannattaa kasvoja silti kosteuttaa. Rasvainen iho tarvitsee sekin kosteutta, mutta kasvovoide voi olla kevyempi ja hoitavat aineet voi valita esimerkiksi sen mukaan, että tuotteella on antiseptisiä vaikutuksia. Ihon luonnollinen rasvan tuottaminen rauhoittuu, kun se saa tarpeeksi kosteutta. Kokeile esimerkiksi royal jellyn hoitavaa ja puhdistavaa vaikutusta. Näppyläiselle iholle voi kokeilla myös suihkutettavaa Lotions Imperfections -sprayta, joka hoitaa mustapäitä ja epäpuhtauksia kasvojen ihoa kuivattamatta.

Kasvovoide voi sisältää myös vahaa, joka sekä suojaa että sitoo kosteutta. Niinsanotut ravintotiheät tuotteet hoitavat erityisen kuivaa tai atooppista ihoa. Ravintotiheiden hoitavien aineiden kuten vahojen lisäksi erityisen kuiva ja iän myötä kimmoisuuttaan menettävä iho voi hyötyä antioksidanttien suojasta.  Lumière kasvovoiteessa nämä yhdistyvät luonnollisesti, luomutyrniöljyn ja mehiläisvahan ansiosta.

Laadukas tuote ravitsee pienelläkin määrällä, eikä ylihoitaminen ei ole tarpeen - purkkien määrää on mahdollista vähentää tehokkaalla ja ravitsevalla kasvovoiteella. 14 hoitavan ja kosteuttavan vaikuttavan aineen kuten jojoban, viinirypäleensiemenöljyn ja aloe veran lisäksi La Superbe -kasvovoide sisältää hyaluronihappoa, joka sitoo kosteutta. Voide ei siis vain ravitse ja kosteuta, myös pitää huolta siitä että kosteus säilyy iholla. La Superbe -kasvovoiteella on COSMOS ORGANIC -sertifikaatti. 

Yöllä iho uusiutuu, joten tuotteen ei tarvitse tai edes kannata olla liian aktiivinen, vaan tukea ihon omaa toimintaa. Marine Collagen -yövoide sisältää ruusuvettä ja kollageenia tuoden iholle yön aikana sekä kosteutta että pehmeyttä.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.