Monikäyttöinen manteliöljy luonnolliseen ihonhoitoon - neljä vinkkiä edulliseen talvi-ihon korjaamiseen

Monikäyttöinen manteliöljy luonnolliseen ihonhoitoon - neljä vinkkiä edulliseen talvi-ihon korjaamiseen

Onko ihosi talven kuivattama?

Manteliöljy on luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan. Se pehmentää ja kosteuttaa ihoa sekä ehkäisee luonnollisen kosteuden haihtumista. Monikäyttöisyyden ja tehokkuuden lisäksi manteliöljy on edullinen tapa hoitaa yleisiä talvi-ihon ongelmia. Manteliöljy sopii myös kuivalle ja herkälle iholle, sillä se on hypoallerginen öljy.

1) Kosteuta ihoa

Manteliöljy sopii koko vartalolle. Kokeile öljyä erityisen kuiviin kanta- ja kyynärpäihin. Manteliöljy imeytyy nopeasti, mikä tekee siitä helppokäyttöisen kosteuttajan. Levitä huoneenlämpöinen öljy koko vartalolle. 

Vikki: Lisää iltaisin manteliöljyn joukkoon laventeliöljyä ja hiero jalkoihin ennen nukkumaanmenoa. 

2) Puhdista kasvot 

Kaada pieni määrä manteliöljyä vanutyynylle tai puhdistuslapulle ja puhdista kasvot. Tunnustele, tarvitsetko erillistä kosteusvoidetta. 

Vinkki: puhdistuksen yhteydessä voit levittää pienen määrän öljyä tummiin silmänalusiin. Manteliöljyn uskotaan kirkastavan ihoa ja vähentävän turvotusta.

3) Kokeile lempeään kuorintaan

Käytämme ihomme kuorintaan usein liiankin tehokkaita aineita, jotka yhdessä hanaveden kanssa kuivattaa ihoa turhaan tai jopa vaurioittaa sitä. Kokeile kuoria ihoa hellävaraisesti manteliöljyn ja hienojakoisen tumman sokerin sekoituksella.

4) Hoida hiuspohjaa

Manteliöljy rauhoittaa kutinaa ja hoitaa päänahkaa. Hiero manteliöljyä päänahkaan ja anna vaikuttaa noin tunnin ajan ennen hiusten pesua. Manteliöljy sisältää kasviperäistä biotiinia, joka on B-vitaaminin johdannainen ja sitä suositellaan muun muassa hiusten ohenemisen hoitoon. Osa on saanut manteliöljystä avun jopa psoriasiksen hoitoon.

Voit käyttää manteliöljyä huoletta ja käyttää mielikuvitustasi aina, kun ihosi tuntuu kaipaavan kosteutta. 

Dermatologisesti testattu manteliöljy, Sweet almond oil, 200ml 14,50€. Riittoisasta pullosta käytät öljyä läpi talven, ja voit hyödyntää sitä koko perheen ihonhoitoon.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.