Kirkastavat ja hoitavat silmänympärystuotteet

Silmänympärysihon hoitaminen - kirkasta ilmettä!

Miten valitaan oikeanlainen silmänympärystuote?

Hyvä silmänympärysvoide tai seerumi pystyy ihmeisiin; sillä on usein nopeakin vaikutus kasvojen yleisilmeeseen. Mikäli silmien ympärys on aavistuksen turvonnut tai silmänaluset ovat tummat, tulee ilmeestä helposti raskas muusta huolittelusta tai meikkaamisesta huolimatta. Iho silmien ympärillä on rakenteeltaan erilaista, kuin muualla kasvoissa. Siksi tämän ihoalueen hoito ja tuotteet poikkeavat muusta kasvojen alueen ihonhoidosta.

Ensimmäiseksi oikean tuotteen valinnassa tulisi kiinnittää huomio omaan tarpeeseen. Kaipaako silmänympärysiho kosteutusta, kirkastusta, turvotuksen laskemista vai juonteiden siloitusta. Mikäli tarpeita on enemmän, kannattaa valita täsmätuote aamu- ja iltakäyttöön. Päiväksi voi valita turvotusta laskevan kosteuttajan ja illaksi ravitsevamman tuotteen, joka siloittaa ja kiinteyttää. 

Lähtökohtaisesti kaikessa silmien alueen hoitamisessa ihotyypistä huolimatta tulisi kiinnittää jollain tasolla huomiota kosteutukseen, sillä silmänympäyrsiho on reilusti ohuempaa ja rasvattomampaa kuin muualla kasvoissa. Silmänympärysiholla on vähän kollageenia eikä juurikaan talirauhasia, joten ihoalue on alttiimpi myös kosteuden haihtumiseen ja kuivuuteen. Oikein valituilla tuotteilla silmänympärysihoa voidaan kosteuttaa tehokkaasti, joka vähentää kuivuudesta johtuvia juonteita.

Tutustu tuotteen INCI-listaan eli sisältöön

Erilaiset vaikuttavat aineet saavat silmänympärysiholla aikaan eri asioita. Osa aineista kosteuttaa, osa poistaa turvotusta ja osa kirkastaa. Suurin osa toivoo silmänympärysvoiteelta apua juonteisiin ja ah, ihaniin naururyppyihin. Tällöin tuotteen on hyvä sisältää esimerkiksi hyaluronihappoa ja E-vitamiinia. C-vitamiini on puolestaan kirkastava ja ominaisuuksiltaan ihoa vaalentava. 

Kosteuttavia ja antioksidanttisia ominaisuuksia voi saada silmänympärystuotteisiin usealla eri tavalla, myös hellävaraisesti ja luontaisin keinoin. Esimerkiksi tässä Le Contourissa on hamppuöljyä sekä rypälesiemenöljyä, jossa on paljon polyfenoleja ja tokoferoleja. Rypälesiemenöljy on poikkeuksellisen voimakkaasti antioksidanttinen ja suojaa näin ollen solukalvoja. Öljy imeytyy hyvin ihoon ja se parantaa ihon vastaanottokykyä, jolloin myös rasvaliukoiset vitamiinit imeytyvät paremmin. 

Galimardin silmänympärysseerumi Contour des yeux & lèvres on ruusuvesipohjainen tehokosteuttaja, joka sisältää sekä hyaluronihappoa että C-vitamiinia. Seerumi käy erinomaisesti myös suunympäyrihon hoitoon. 

Vinkit silmänympärysihon hoitamiseen:

  • Kokeile säilyttää silmänympärytuotetta jääkaapissa. Saat viileästä extra-efektin esimerkiksi tuorvotukseen.
  • Monet silmänympärystuotteet sopivat myös suunympärysiholle. Oletko huomannut, että näillä kahdella ihoalueella on usein sama tarve?
  • Taputtele tuotteet hellästi, älä venytä tai hankaa silmänympärysalueen ihoa - edes ihoa puhdistettaessa. 
  • C-vitamiinipitoiset silmänympärystuotteet ovat tehokkaita, mutta saattavat ensialkuun aiheuttaa punoitusta iholla. Kokeile erityisesti näitä tuotteita ensin pienelle alueelle, ja anna ihon tottua rauhassa.
  • Mikään tuote ei muuta silmänympärysihoa tai poista turvotusta kokonaan. Hyvällä hoidolla ja tuotteella iho voi kuitenkin hyvin, ja saat kirkastettua ilmettä parhaalla mahdollisella tavalla. 
  • Vaikka silmänympärysiho tarvitsee kosteutta, liian tuhti voide voi turvottaa herkkää ihoaluetta entisestään. Siksi tuotteen vaikuttavilla aineilla ja niiden suhteilla on erityinen painoarvo silmänympärysihoa hoidettaessa.
  • Vältä silmänympärysiholla kaikkia vaahtoavia ja alkoholipitoisia tuotteita, ne ovat liian voimakkaita. Kerta-altistus ei välttämättä vielä näy, mutta pidempiaikainen rasitus on liikaa ohuelle iholle.
  • Käytä vain pieniä määriä hoitotuotteita. Pieni nokare tai yksi tippa per alue riittää. Less is more 💧

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.