Syö ihosi kirkkaaksi - voiko vihersmoothie olla oikeasti hyvää?

Syö ihosi kirkkaaksi - voiko vihersmoothie olla oikeasti hyvää?

Puoli kiloa ja muut säännöt

Monet tuntevat puoli-kiloa-päivässä-rallatuksen ja kuusi kourallista kasviksia -suosituksen. Suosituksen täyttyminen vaatii usein ylimääräisiä ponnistuksia. Erityisesti Suomessa tuoreiden kasvisten kausi on lyhyt, joten vihannesten syöminen liitetään juuri kasvihuonetuotettuihin salaatteihin, tomaatteihin ja kasviksiin. Kukaan, ei kukaan, jaksa syödä vihersalaatteja päivästä toiseen.

Runsaasta kasvisten nauttimisesta on kuitenkin tutkitusti paljon hyötyjä fyysiseen kuntoon ja yleiseen hyvinvointiin. Kasvikset sisältävät luonnostaan runsaasti erilaisia vitamiineja, mineraaleja sekä fytoravinteita, joiden on osoitettu edistävän terveyttä usealla eri tavalla.

Kaikki tummanvihreät kasvikset ovat myös kauneuden supersankareita. Niissä on paljon rautaa, beetakaroteenia, C-vitamiinia ja mineraaleja. Vihreistä kasviksista ja levistä uniikkina ravinteena saatava lehtivihreä eli klorofylli toimii elimistön puhdistus- ja rakennusaineena. Lehtivihreä sitoo itseensä ympäristömyrkkyjä ja auttaa niitä kulkeutumaan pois kehosta. Siksi vihreät kasvikset toimivat myös mainiona ihonkirkastajana.

Helppoja ja maukkaita tapoja lisätä vihreitä kasviksia

Voidaankin sanoa, että erityisesti vihreät kasvikset ovat paitsi kehon, myös ihon hyvinvoinnin kannalta olennaisia. Mutta miten niitä voisi saada lisättyä ruokavalioon hauskasti ja helposti? Onko salaatin lisäksi muta vaihtoehtoja?

Vinkit:

  1. Vihersmoothie voi oikeasti olla hyvää. Katso resepti alhaalta👇🏼 Sekoita joukkoon erilaisia vihreitä, kuten pinaattia, kurkkua ja lehtikaalia tuomaan raikkautta. Jos haluat päästä oikein helpolla, osta valmiiksi huuhdeltua kotimaista pinaattia pussissa.
  2. Vesiliukoiset ravintoaineet, kuten pinaatin C-vitamiini menetetään kuumennettaessa kasviksia. Syö kasvikset ensisijaisesti raakana, aina kun mahdollista. Lisää arkisalaattiisi erilaisia viherpohjia ja tee tarjolle vihannestikkuja. Höystä maukkailla kastikkeilla ja dipeillä - hyviä löytyy arkeen myös valmiina.
  3. Korvaa ajoittain pasta tai riisi pikaisesti kulotetulla kaaliraasteella. Mausta hyvin, esimerkiksi oliiviöljyllä ja yrttisuolalla, tai kokeile itämaista tvistiä etikalla ja hippusellisella makeutta.
  4. Kokeile uusia makuelämyksiä, joissa pääset hyödyntämään samalla hävikkiä. Oletko aiemmin testannut vaikkapa porkkanan naattipestoa? Nam. Kerran kokeiltuasi et enää heitä naatteja roskiin.
  5. Mikäli vihreiden lisääminen tuntuu hankalalta, käytä lisäksi viherjauheita tarpeen mukaan. Hyviä viherjauheita löytyy muun muassa Synergyn tai Puhdistamon valikoimasta.

Ohje varmasti hyvään vihersmoothien

Omenakauden lähestyessä tämä vihersmoothieohje on erityisen maittava, mikäli pääset hyödyntämään tuorepuristettua mehua. Suosi joka tapauksessa 100% omenamehua ilman lisättyä sokeria. Makeutensa smoothie saa pakastemangosta, joka tekee mehusta samalla ihanan viileän.

noin 4 dl omenamehua
1 banaani
reilu kourallinen pinaattia tai kaksi lehtikaalin lehteä
noin 10 cm pala kurkkua kuorineen, huuhdeltuna
noin 3 dl pakastemangoa kuutioina
(yksi mintunvarsi lehtineen)

Sekoita blenderissä ja nauti viileänä 🧚

 

 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.