kannabiskasvin hyödyntäminen ihonhoidossa

Hampunsiemenöljy luonnonkosmetiikassa - mitä hyötyjä se tarjoaa?

Mitä eroa on CBD-öljyllä ja hampunsiemenöljyllä?

Olet ehkä jo kuullut CBD-öljystä tai hamppuöljystä ja hampun tuomista hyödyistä iholle, sillä useat mediat ja vaikuttajat ovat viime aikoina heränneet hamppukasvin tarjoamiin mahdollisuuksiin erityisesti luonnonkosmetiikan saralla. Sekä hampunsiemenöljy että CBD johdetaan kannabiskasvista, mutta sen eri osista. Vaikka hamppukasvi on näiden molempien öljyjen lähde, hampunsiemenöljy ei sisällä kannabinoideja, ja se on peräisin kasvin pienistä siemenistä. CBD-öljy puolestaan tuotetaan hamppukasvin lehdistä, kukinnoista ja varresta, joissa kannabinoidit ovat suurempina pitoisuuksina.

Nauti hamppuöljyn rauhoittavasta ja hoitavasta vaikutuksesta

Laboratoires du Cap-Ferretin tuotteissa käytetään kylmäpuristettua hampunsiemenöljyä, ei CBD-öljyä. Siemenistä uutettu öljy sisältää runsaasti ravinteita. Tämän vuoksi hampunsiemenöljy on niin suosittu ruoka- ja ihonhoitotuotteissa. 

Hampunsiemenöljy tunnetaan sen mahtavan ravitsevista ominaisuuksistaan tuoden helpotusta erityisesti kuivan kireälle iholle.Tämä luonnon aarre nopeuttaa solujen uusiutumista, hidastaa niiden vanhenemista ja auttaa kosteuttamaan ihoa tehokkaasti. Lisäksi hampunsiemenöljy sisältää välttämättömiä rasvahappoja ja vitamiineja, jotka imeytyvät helposti rasittamatta ihoa.

Hampunsiemenöljyssä on muun muassa:

  • Karotiinia: antioksidantti, taistelee vapaita radikaaleja vastaan ja siten auttaa ihosoluja suojautumaan turhalta rasitukselta tai ikääntymiseltä.
  • E-vitamiinia: toimii myöskin antioksidanttina eli ylläpitää immuunisysteemiä, solujen toimintaa ja ihon terveyttä.
  • B1 ja B2 -vitamiineja: osallistuvat solujen toimintaan ja kehitykseen, kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa.
  • Hamppuproteiinia: välttämättömiä aminohappoja ihon immuniteetille.
  • Omega 6 ja omega 3 rasvahappoja: välttämättömiä solujen toiminnalle ja ihon kunnon ylläpitämiselle.

 

Hoitamalla ihoasi voit hoitaa myös ympäristöä

Laboratoires du Cap-Ferretin tuotteissa käytetty hampunsiemenöljy tuotetaan Ranskassa. Hamppu tunnetaan "ihmekasvina" senkin puolesta, että se elvyttää maaperää. Hamppua voidaan käyttää viljelymaan uudistamiseen muiden viljelylajien välissä; se sitoo talteen hiilidioksidia neljä kertaa tehokkaammin kuin puut. Viljelyyn ei tarvita torjunta-aineita, joten se muodostaa elinympäristön paikallisille luonnon eläimille – linnut rakastavat sen siemeniä. Luonnollisesti torjunta-aineettomuus on hyödyksi myös ihollesi.

Hampunsiemenöljyä on useassa Laboratoires du Cap-Ferret -luonnonkosmetiikkasarjan tuotteessa, kuten Le Lumineux seerumissa, kuorintavoiteissa sekä Sublime-ihoöljyssä. Tuotteissa käytetty hampunsiemenöljy on luomutuotettu, jotta kaikki parhaan ominaisuudet säilyvät tallella ja ihosi saa parasta kosteutta sekä hoitoa. 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.