Kirkas kesäiho

Kirkas kesäiho

Kesäisin iho voi olla parhaimmillaan

Kesäisin iho voi olla parhaimmillaan ja jopa hehkua, sillä lomailu, luonnonvedet ja rentoutuminen sekä pieni päivetys tuovat eloa iholle ja kasvoille. Siksi ihoa ei kannata kesälläkään ylihoitaa, vaan panostaa perusasioihin kuten hellävaraiseen puhdistamiseen ja uv-säteilyltä suojautumiseen. Aurinkorasvan käytön vuoksi puhdistaminen on erityisen tärkeää ja se on helpointa puhdistusöljyllä, joka poistaa rasvan hellävaraisesti. 

Kun haluat ennaltaehkäistä ihon vaurioitumista ja pigmenttimuutoksia, kannattaa panostaa erityisesti laadukkaaseen aurinkovoiteeseen. Laadukkaassa voiteessa on laaja-alainen uv-suoja eikä se tuki ihohuokosia. Voiteessa voi kiinnittää huomioita esimerkiksi luonnollisiin antioksidantteihin, jotka ennaltaehkäisevät ja hoitavat ihoa auringon rasitukselta. Kasvoille kannattaa valita oma aurinkovoide. Mikäli haluat vähentää kosmetiikkakuormaa, valitse aurinkovoide joka toimii myös päivävoiteena.

Ekstrahehkua seerumeista

Mikäli haluat ihollesi lisää hehkua, voit hyödyntää erilaisia tehoaineita kuten seerumeja. Kesäisen hehkun saat esimerkiksi runsaasti beetakaroteenia sisältävistä kasviöljyistä, kuten porkkana- (INCI: Daucus Carota Sativa) ja annattoöljystä (INCI: Bixa Orel). Antioksidanttiset öljyt, kuten tyrni- ja vadelmansiemenöljy, puolestaan suojaavat ihoa auringon rasitukselta. Kokeile esimerkiksi Mimitikan Sun-kissed glow -seerumia, jonka kevyt koostumus toimii joko päivävoiteen alla tai sellaisenaan tuomaan hehkua kasvoille. Mikäli kaipaat iholle runsaasti kosteutta, kannattaa seerumin alle kerrostaa kosteuttavaa kasvovettä

Liiallinen auringon rasitus

Joskus voi käydä niinkin, että kesäinen päivä vie mennessään ja auringon rasitus näkyy selvästi kasvoilla. Kasvojen suojaaminen on luonnollisesti tärkeintä, mutta ihoa voi auttaa palautumaan rasituksesta. Le Lumineux tarjoaa nopeaa helpotusta ihon kiristelyyn ja tuo kirkkautta kasvoille. Rauhoittavina luonnollisina aineina toimivat muun muassa hampunsiemenöljy sekä aloe vera. Jos iho on kärsinyt kosteushukasta, kannattaa avuksi ottaa luonnollista hyaluronihappoa sisältävä L'illuminant kasvonaamio, jonka voit jättää kasvoille myös koko yön ajaksi. Luonnollinen hyaluronihappo yhdessä kosteuttavien ainesosien kanssa palauttaa ihon kosteuden ja kimmoisuuden, ja naamion sisältämä valkoinen savi on ihanteellinen herkistyneelle tai ärtyneelle iholle. 

Muistilista kesäihon hoitoon 🕶

👉🏻 Levitä aurinkovoide 20 minuuttia ennen ulosmenoa
👉🏻 Ennaltaehkäise auringon vaikutuksia antioksidanttisilla ainesosilla
👉🏻 Hoida aurinkoa liikaa saanutta ihoa kosteuttavilla ja rauhoittavilla ainesosilla
👉🏻 Kuorintaväliä voi pidentää - kuori ihoa vain sen verran, että tuotteet imeytyvät
👉🏻 Hyödynnä oman luonnon antioksidantit sisäisesti ja muista juoda tarpeeksi vettä

 

 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.