Miten hoitaa syysihoa

Kolme vinkkiä syksyn ihonhoitoon

Ihon tarpeet vaihtelevat paitsi ihotyypin, myös vuodenajan mukaan

Jos olet kesän aikana altistunut auringolle, voi syksyn ja valon vähenemisen myötä ihosi alkaakin pikkuhiljaa kiristelemään ja kuivumaan. Ihon sävy vaalenee ja sumenee myös päivetyksen häviämisen myötä. Kasvojen ja vartalon  pintakuivuus saattaa korostua syksyn viileiden säiden ja lopulta tilojen lämmityksen myötä.

Auringosta kärsinyt tai pintakuiva iho hyötyy syksyisin öljymäisistä tuotteista ja vartalonhoidosta. Lisäile ihonhoitoon rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia sekä antioksidanttisia tuotteita. Kasvo- ja vartalohoidot kotona, mutta myös sarjahoitoina kauneushoitoloissa kesän jälkeen ovat erinomaisia ja usein tarpeellisia ihon elpymiselle.

Öljypuhdistus irrottaa likaa hellävaraisesti häiritsemättä ihon omaa toimintaa

Ennen talven alkua on hyvä vaihtaa öljypohjaiseen puhdistustuotteeseen. Öljypuhdistuksen myötä voi totutella pehmeään puhtauteen. Hyviä öljyjä sisältävät tuotteet liuottavat lian, saasteet ja meikin iholta, mutta suojelevat samalla ihon suojamuuria. Käytä puhdistusöljyä aina kuiville kasvoille. Levitä öljy kuivin käsin. Tämän jälkeen voi lisätä muutamia tippoja vettä saadaksesi öljyn hierottua paremmin kasvojen iholle. Osa puhdistusöljyistä, kuten L'Huile Demaquillante, muuttuu tässä vaiheessa maitomaisemmaksi helpottaen puhdistusta. 

Ota kasvovesi käyttöön

Onhan käytössäsi jo ihoa kosteutteva kasvovesi? Pintakuivuus johtuu usein vesikosteuden puutteesta iholla. Vesikosteuden puute ilmenee esimerkiksi kiristelynä ja liikarasvoittumisena. Ranskassa puhutaan usein "tonic lotion" -tuotteista, eli nestemäisistä voiteista, jotka tuovat iholle tarvittavaa vesikosteutusta.

Kosteuttavaa kasvovettä kannattaa näin syksyn tullen käyttää kerrostaen. Kerrostamisella tarkoitetaan kasvoveden painelua kasvojen iholle käsin. Kun osa kasvovedestä on imeytynyt, mutta iho on vielä aavistuksen kostea. painellaan kasvoille uusi kerros. Tätä jatketaan tarvittaessa vielä kolmas kerros, jonka jälkeen iholle levitetään kosteusvoide tai kasvoöljy. Öljyseerumit ovat myös tähän tarkoitukseen erinomaisia.

Valitse tuotteita, joissa on laadukkaita kasviöljyjä

Kasviöljyissä, erityisesti kylmäpuristetuissa öljyissä, on runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja rasvahappoja. Nämä ovat rakennusaineita, joita ihosi tarvitsee voidakseen hyvin ja uudistuakseen. Kasviöljyt kosteuttavat ja hoitavat ihoa, sekä lukitsevat kosteuden tehokkaasti. Kasvista riippuen öljy voi myös esimerkiksi rauhoittaa, suojata tai tuoda hehkua iholle.

Mikäli haluat kosteuttaa ja hoitaa ihoa kasviöljyillä, ovat öljyseerumit usein aavistuksen kevyempi mutta hoitava vaihtoehto. Öljyseerumi ei tuki ihoa ja yleensä myös imeytyvät paremmin; siksi öljyseerumit sopivat kaikille ihotyypeille, myös epäpuhtaalle iholle. Esimerkiksi tyrnistä saatavat öljyt ovat voimakkaasti antibakteerisia. Päivittäinen käyttö puhdistaa tehokkaasti ihohuokosia ja tappaa huonolaatuisia bakteereja, jotka ovat aknen suurimpia aiheuttajia. Lisäksi tyrni on antioksidanttinen, eli se suojaa ihoasi ympäristön rasitustekijöiltä sekä ehkäisee turhia ikääntymisen merkkejä iholla.

Muita laadukkaita ja hoitavia kasviöljyjä ovat muun muassa luumunkiviöljy, viinirypäleensiemenöljy, hamppuöljy sekä auringonkukansiemenöljy. Auringonkukansiemenöljy sisältää runsaasti ihon rakastamaa E-vitamiinia, hamppuöljy on superkosteuttaja ja ihon suojaaja, viinirypäleensiemenöljyssä on runsaasti rasvahappoja ja vitamiineja, ja luumunkiviöljy on herkän ihon rauhoittava pehmentäjä.  Kurkkaa tuotteen INCI lista ostopäätöstä tehdessäsi 🌿

 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.