Mikä jälkinuotti? Mitä ovat gourmand-tuoksut? Miten valita oikea parfyymi?

Mikä jälkinuotti? Mitä ovat gourmand-tuoksut? Miten valita oikea parfyymi?

Kyllä, tuoksuu hyvälle - mutta mistä tiedän sopiiko se minulle?

Kirjoitin aikaisemmin maailman tuoksutrendeistä ja tuoksukokemuksista. Uniikissa parfyymissa on sielua ja se ilmentää kantajaansa. Mutta mitä pitäisi tietää tuoksua valitessa?

Tuoksunuotit

Tuoksua kokeillessa ensimmäisenä tulee esiin latvatuoksu, joka pysyy iholla noin 20 minuutin ajan. Latvatuoksun jälkeen parfyymi paljastaa sydäntuoksun, jonka perusteella tuoksu yleensä valitaan. Kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota sydäntuoksuun ja siinä oleviin vivahteisiin.

Lopulta esiin tulee parfyymin pohjanuotti, jolla on rikas ja syvä luonne. Ensimmäiset pohjanuotit voi aistia noin puoli tuntia hajuveden suihkauttamisen jälkeen. Laadukkaassa parfyymissa pohjanuotti kestää iholla pitkään, jopa vuorokauden. Tuoksun pysyvyyteen ja sävyyn voivat vaikuttaa myös muut tekijät, kuten ihon kosteus, nautittu ravinto ja ilmasto. Tämän vuoksi paperitikulle myymälässä suihkautettu parfyymi ei kerro tuoksun sopivuudesta. Parfyymia valitessa kannattaa lähteä liikkeelle omasta persoonallisuudesta ja niistä mieltymyksistä, joita "nuotit" sinussa herättävät. Oikeaa tuoksua kannattaa etsiä kuten mitä tahansa asustetta tai vaatetta. 

Parfymeriassa tai hyvässä kosmetiikkamyymälässä osataan kertoa, mitä ominaisuuksia kunkin parfyymin nuoteista kuten sydäntuoksusta löytyy. Nettikaupoista tiedon pitäisi löytyä tuotekuvauksesta. Meillä nämä tuoksun yksityiskohdat löytyvät tuotteen tiedoista kohdasta tuoksunuotit, joka on merkattu parfyymipullolla.

Tuoksunuotit

 

Etsitkö koukuttavaa gourmand-tuoksua, raikasta hedelmää tai miellyttävää sametinpehmeyttä? 

Koukuttava tuoksu on sellainen, jota haluaa haistaa aina uudelleen. Tällaisen tunteen luomiseen voidaan käyttää tiettyjä raaka-aineita, jotka nostattavat veden kielelle ja antavat täydellisenmakean nuotin. Gourmand-tuoksuihin on yleensä haettu inspiraatiota kulinaristisista nautinnoista, ja ne herättävät vaistonvaraisesti hyvän tunteen. Tuoksutrendi on ollut nosteessa jo pitkään, ja tuntuu herättävän mielenkiintoa erityisesti epävarmoina aikoina, jolloin mielihyvää ja nautintoja haetaan aktiivisesti eri aisteille. Kokeile esimerkiksi Bois de Lunea, jossa gourmand löytyy pohjanuotista.

Samettista lämpöä ja miellyttävää naisellisuutta tavoitellaan usein tonka-pohjaisilla tuoksuilla. Näihin puuterinpehmeisiin tuoksuihin saatetaan hakea hienovaraista kukkais- ja hedelmäissävyä keveyttämään ja tasapainoittamaan kokonaisuutta. Kombinaatio on huumaava. Dramaattisen naisellinen kokonaisuus sopii paremmin kuivemmalle iholle, öljyisempi iho muuntaa tuoksua makeammaksi. Myskinen tonka-pohja löytyy esimerkiksi Féminissimestä, jonka sydämessä kukkii appelsiini, jasmiini sekä kurjenmiekka.

Hedelmäisempi tuoksu tuo kaivattua raikkautta ja iloa. Marjaiset ja hedelmäiset tuoksupohjat kuten persikka, mustaherukka ja passionhedelmä ovat suomalaisia kestosuosikkeja. Osittain trendiin vaikuttaa myös pyrkimys puhtaisiin tuoksuihin sekä terveyden ja hyvinvoinnin korostamiseen. Kokeile Pêle-Mêlen tuomaa raikkautta!

Mihin tunnetilaan haluat sukeltaa ja mitä haluat viestiä?

Tuoksu luo vahvaa mielleyhtymää ja tunnetilaa. Eri päivinä oma tunnetila voi olla erilainen; haluat ehkä sukeltaa erityiseen tuoksuun tai luoda tiettyä mielikuvaa. Oma iho ja tapa kantaa parfyymia tuovat jokaiseen tuoksuun persoonallisuutta, samalla tuoksu voi viestiä jotain persoonallisuudestasi. Galimardin tuoksuja myydään Suomessa vain verkkokauppamme kautta ja niitä on tarjolla rajoitettu määrä.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.