Ruusutuotteet verkkokaupassa

Ruusu on kauneudenhoidon klassikko - huumaa sekä ominaisuuksillaan että tuoksullaan

Ruusu on yksi vanhimmista kosmetiiikan raaka-aineista

Ruusua on käytetty kautta aikojen ihonhoidossa ja parfyymeissa sen tuoksun ja hoitavien ominaisuuksien vuoksi. Maanpäällä tämä klassinen, esteettinen yrttikasvi on ollut jo ennen ihmistä. Tunnetuin ruusun ominaisuus on tuoksu. Ruusuöljyä lisätään usein tuotteisiin jo raikkaan tuoksunsa vuoksi, ja sitä käytetään erilaisissa tuoksutuotteissa. Tämä yrttien kuningatar liitetään raikkauden lisäksi usein rakkauteen, ja sen eteeriset ominaisuudet mielialaa nostattaviksi.

Vaikka ruusu on tunnettu ja käytetty kosmetiikan raaka-aine, harva erottaa ruususta saatavat ainesosat kovinkaan hyvin toisistaan. Ruususta tuotetaan erilaisia vesiä, öljyjä ja uutteita, joilla voi olla hyvin erilaisia käyttötarkoituksia ja ominaisuuksia.

Ruusunsiemenöljy on siedetty ja tehokas

Ruusunsiemenöljyä (Rosa Canina Seed Oil) kutsutaan usein ruusunmarjasiemenöljyksi. Se on eräs parhaista luonnonkosmetiikan raaka-aineista. Ruusunsiemenöljy on tehokkaasti imeytyvä kylmäpuristettu öljy, jonka rasvahappokoostumus on iholle ihanteellinen. Lisäksi ruusunsiemenöljy sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä karotenoideja. Puhtaassa ruusunsiemenöljyssä ei ole ruusunmarjan hedelmäosaa, eikä öljyssä siten ole tyypillistä ruusun tuoksua.

Ruusun marjoista saadaan öljyä sekä uutetta

Toisinaan ruusunsiemenöljyä ei erotella ruusunmarjaöljystä (Rosa Canina Fruit Oil), jonka hellivät ja kosteuttavat ominaisuudet ovat ihanteellisia erilaisissa kasvovoiteissa. Ruusunmarjaöljyä käytetään erityisesti epäpuhtaan ihon hoidossa sen komedogeenisen ominaisuuden vuoksi; toisin sanoen tämä ei tuki ihohuokosia. Öljyn sisältämän linoleenihapon on myös todettu tasapainottavan ihon omaa talituotantoa.

Ruusunmarjaöljy on siis kosteuttava ja hoitava, mutta sillä on myös antiseptisiä ominaisuuksia. Täyteläinen ruusunmarjaöljy sopii erityisesti kuivan ja ikääntyvän ihon hoitamiseen, ja esimeriksi E-vitamiiniin yhdistettynä se tuo iholle eloisuutta ja kimmoisuutta.

Ruusunmarja itsessään on voimakas, hapan aine, eikä sitä käytetä sellaisenaan iholla. Tosin pienikin määrä ruusunmarjaa oikeassa suhteessa tarjoaa iholle buustin antioksidantteja. Siksi ruusunmarjauutetta (Rosa Canina Fruit Extract) käytetään usein pois pestävissä tuotteissa, kuten kasvonaamioissa ja puhdistusmaidoissa. Näin hyödyt saadaan irti, mutta ihoa ei rasiteta liian voimakkaalla happamuudella.

Ruusuvesi tasapainottaa ihoa

Ruusussa on useita hyviä kasvikemikaaleja, kuten flavonoideja ja vitamiineja. Ruusuvesi (Rosa Damascena Flower Water) hoitaa, pehmentää ja rauhoittaa ihoa. Ruusu sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivan, herkän, ikääntyvän ja couperousaihon hoidossa - kosteuttavan ominaisuuden lisäksi ruusuvesi parantaa kollageenin tuotantoa. Ruusuveden pH arvo luonnollisesti aavistuksen hapan, joten se toimii suojana erilaisia ihoinfektioita vastaan tasapainottaen ihon luonnollista pH-arvoa. Näin ihon on helpompi suojautua luonnollisesti epäpuhtauksilta ja kuivuudelta.

Hydrosoleilla viitataan yleisesti kukkavesiin, jotka tislataan huolella. Damaskin ruusu (Rosa Centifolia Flower Water) on tunnettu antimikrobisista sekä ihoa rauhoittavasta ja ihohuokosia supistavasta vaikutuksesta. Kasvi kasvaa Bulgariassa ja Ranskan Grassessa.

Ihanat ruusutuotteet ovat monikäyttöisiä

Ruusu on ylellinen ja hoitava klassikko. Samalla ruusun tuoksu rentouttaa, hellii mieltä ja on parasta mindfulnesia. Ruusua löydät eri muodoissa myös useista Galimardin ja Naturadon tuotteista 🌹

Naturado elvyttävä päivävoide on edullinen, sertifioitu luonnonkosmetiikkatuote, joka sisältää 12% kylmäpuristettua ruusunmarjaöljyä. Voide saa tehoa myös E-vitamiinista tuoden kimmoisuutta ja eloa kasvojen iholle. 

Marine Collagen yövoide elvyttää ihoa yön ajan ruusuveden ja kollageenin avulla.

Contour des yeux & lèvres silmänymäpysseerumi on ruusuvesipohjainen tehoaine silmän- ja suunympärysiholle. Seerumin C-vitamiini suojaa ja kirkastaa herkkää silmänympärysihoa. 

Aidon ruusuntuoksun hipauksella välimerellistä vivahdetta saat ihollesi Galimardin Princesse Paulinella

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.