Onko hibiskus luonnollinen botox?

Onko hibiskus luonnollinen botox?

Luonnollisesti kiinteämpi ja sileämpi iho

Botoxille on haettu pitkään luonnollisia vaihtoehtoja, jotka kiinteyttäisivät ja silottaisivat ihoa. Esimerkiksi bakuchiolista on huhuttu viime vuosina paljon juurikin tällaisena ihoa silottavana luonnon raaka-aineena. Bakuchiol on eräästä hernekasvista saatava uute, jolla on retinolin kaltaisia ominaisuuksia. 

Harvempi on kuitenkin kuullut hibiskuksesta. Hibiskusta on kutsuttu jo pitkään nimellä botox plant. Toimintamekanismi on kuitenkin erilainen kuin botoxissa, sillä hibiskuksella ei ole lamauttavaa vaikutusta kasvojen lihaksiston hermostolle.

Hibiskuksen luonnolliset hapot auttavat puhdistamaan ihoa hajottamalla kuollutta ihoa ja lisäämällä solujen vaihtuvuutta. Hapot kuorivat sekä kirkastavat ihoa. Hibiskus on mahlakasvi ja kosteuttaa tehokkaasti. Se sisältää kasvin itse tuottamaa limaa, joka auttaa veden ja ravinnon varastoimisessa eli ihon kimmoisuuden säilyttämisessä. Näihin kahteen ominaisuuteen perustuu hibiskuksen teho nuorekkaan ihon ylläpitämisessä.

Lisäksi kasvilla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Hibiskuksen tärkein antioksidantti on antosyaanit. Antosyaanit ovat erityisen vahvoja antioksidantteja, jotka auttavat taistelussa ihoa vanhentavia vapaita radikaaleja vastaan. Vapaat radikaalit saavat ihon näyttämään elottomalta, harmaalta ja väsyneeltä. Antosyaanit myös supistavat ihohuokosia tehden ihosta sileämmän. 

Mikä hibiskus oikeastaan on?

Hibiskus eli kiinanruusu on luonnostaan kotoisin lämpimän lauhkean, subtrooppisen ja trooppisen vyöhykkeen alueilta. Hibiskus on usein Kauko-Idässä elävä luonnonkasvi, jota lisätään kosmetiikkatuotteisiin kukista tai tarkemmin kukkapohjista uutettuna uutteena. Uute on punaista ja hapanta. Kukat kukkivat monissa eri väreissä, kuten punaisina, vaaleankeltaisina ja vaaleanpunaisina. Itse kasvi on pensas tai pieni puu, jonka kukat kukkivat ympäri vuoden. Lajista riippuen hibiskus on joko yksi- tai monivuotinen.

Kukinto sisältää pääasiassa hiilihydraatteja (glukoosia ja fruktoosia), kuitua, proteiinia, vitamiineja (erityisesti B2-, B3-, C- ja E-vitamiineja) sekä kivennäisaineita. Kosmetiikan lisäksi hibiskuksen eri osia käytetään eri puolilla maailmaa esimerkiksi vilustumiseen, hammassärkyyn, virtsatietulehduksiin sekä erilaisiin gynekologisiin vaivoihin. Hibiskuksesta tehdään myös teetä. joka vilkastaa aineenvaihduntaa.

Hibiskusuute on yksi tehokkaimmista ikääntymistä ehkäisevistä kasviperäisistä tehoaineista. Aineella on maaginen maine ihon kimmoisuuden lisääjänä, joka antaa hämmästyttävän luonnollisen hehkun iholle. C-vitamiinin ansiosta se vähentää myös ihon liiallista pigmentaatiota, jonka vuoksi hibiscus sopii erinomaisesti ehkäisemään auringon aiheuttamia rasituksia iholla. Tehoaineena hibiskus sopii erityisesti rasittuneen ja kuivan ihon hoitoon tarkoitettuun kasvoveteen tai seerumiinHibiskus löytyy INCI-listasta eli kosmetiikkatuotteen ainesosaluettelosta nimellä Hibiscus Sabdariffa Flower Extract.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.